Stručni

Kako drugi zdravstveni stručnjaci vide EFT

„Moje viđenje je da će EFT postati globalna sila u oblasti integralne medicine i isceljenja. Potencijal energetske psihologije je dalekosežan i izgleda da smo došli do ’novog momenta u nauci’. Iako ima nekoliko korisnih tehnika u ovoj oblasti, Tehnika Emotivne Slobode je definitivno vodeća.

 

Jedninstvene karakteristike EFTa - Postoji nekoliko karakteristika koje razdvajaju EFT od drugih tehnika iz iste oblasti. Na primer, jedna je da EFT koristi jednu bazičnu proceduru tepkanja koja je efikasna i za fizičke i za emotivne probleme. To je razlog što širok spektar korisnika dobija veliki procenat uspeha, čak i kada svako adresira različit problem. Zatim, mnogo ’zdraviji’ način razmišljanja se javlja nakon balansiranja meridijana. Na primer, žrtva maltretiranja može promeniti svoj način razmišljanja od ’moj otac me mrzi’ u ’tata ne zna kako da voli, njemu je potrebna pomoć’. Zajedno sa pojavom i prihvatanjem ovog novog i mnogo mirnijeg stava, često se ublaže i fizicki simptomi.

 

Takođe, EFT rezultati su često dugoročni. Ako se pravilno sve odradi, proces najčešce ne mora da se ponavlja. Znam broj ljudi koji su bili tretirani sa EFT još pre više od 10 godina i nikada se problem nije ponovo javio. To se posebno odnosi na traumatične događaje iz prošlosti, preveliku žalost, strahove i fobije. To se često odnosi i na fizičke simptome, mada je često vrlo spretan i iskusan terapeut potreban za komplikovanije slučajeve. Mnoge povrede, uključujuci sportske povrede, oporavljaju se brže kada je EFT deo protokola za isceljenje.”

Christopher J. Hegarty, Ph.D.
autor i savetnik mnogim organizacijama u oblasti zdravlja pomaže dokazanim i vrednim
proizvodima, uslugama i tehnikama iz zdravstvene oblasti da se probiju internacionalno

 

“Pored korišćenja EFTa u pojedinim emotivnim problemima, koristio sam ga za postizanje impresivnih rezultata kod mnogih fizičkih problema, uključujući Hiatal Hernia, Candidiasis i Reumatski Atritis. Proces je blag i često pomogne gde druge metode ne mogu.”

Raul Vergini, MD - Italija

 

“Po mom mišljenju, iako Gary (osnivač EFTa) nije terapeut po profesiji, njegovo majstorsko korišćenje EFTa učinilo ga je jednim od pet vrhunskih teraputa koje sam ikada sreo… a sretao sam mnoge.”

David Lake, MD - Australija

 

“Koristeći izuzetne mogućnosti EFTa da efikasno i brzo postignem značajne promene, zajedno sa klijentom, često postižemo dramatično smanjenje simptoma i to je od ogromne važnosti.”

Patricia Carrington, Ph.D.
klinički profesor na odeljenju sa psihijatriju
UMDNJ-Robert Wood Johnson Medicinska Škola, Piscataway

 

“EFT je za mene najefikasnija tehnika koju sam koristio u mojih 45 godina psihijatrijske prakse. Koristim je vrlo uspešno za slučajeve anksioznosti, paničnih stanja i mnoge druge.”

Curtis Steele, MD - Kanada

 

“Smatram da je EFT veoma korisna tehnika i postala je centralni deo moje prakse. Koristila sam je uspešno na mnogobrojna emotivna stanja, uključujući paranoidnu šizofreniju. Interesantno je da kada se umanje emotivni intenziteti, fizički problemi se simultano smanjuju. To sam doživela sa simptomima fibromialgije i multiplex skleroze, kao i problema oticanja, bolova u leđima, glavobolja, bolovima u zglobovima, stomačnim problemima.”

Sonia Novinsky, Ph.D - Brazil

 

“U mojih 50 godina psihijatrijske prakse, EFT se dokazao kao najbrža i najefikasnija tehnika koju sam ikada koristio.”

Henry Altenberg, MD - USA

 

“Uvek tražim najbolje načine da pomognem ljudima u svojoj praksi.“

Carol Look, MD - USA
voditelj u emisiji Glas Amerike, u kojoj svake nedelje gostuju stručnjaci koji koriste
EFT u raznim oblastima (psihoterapije, mentoringa, sportske psihologije i drugih oblasti)